Новият шеф на спешното в Дупница д-р Б. Полянов с 1400 лв. заплата без дежурствата

Матей Попниколов
Д-р Матей Попниколов

Новоназначеният шеф на Спешния център в Дупница д-р Бойко Поляков си докарва заплата от 1400 лв. след увеличението на възнагражденията на служителите в спешните отделения. В тази сума не е включено заплащането на дежурствата.

Д-р Златко Величков

Припомняме, през юни стана ясно, че кабинетът е одобрил допълнителните разходи от 19 660 000 лв. за изпълнение на Концепцията за развитие на спешната помощ в страната. Средствата се предоставят за увеличаване на заплатите в центровете за спешна медицинска помощ и за подпомагане на спешните отделения в болниците, които се финансират по Методиката за субсидиране на лечебните заведения в България през 2018 г.

Дълги години д-р Полянов си е партнирал с настоящия зам. областен управител на Кюстендилска област д-р Матей Попниколов. Двамата имат 30-годишен стаж. Кариерата и на Полянов, и на Попниколов стартира в Спешна помощ през 1987 г.

Д-р Албена Рапатинска

По-късно стават хирурзи в общинската болница. Между 1992 и 1996 г. Полянов е шеф на спешното в общинската болница, а след това двамата поемат хирургия в частната болница.

Припомняме, хирургът д-р Полянов напусна частната болница в Дупница, за да заеме поста на д-р Златко Величков като шеф на спешното. Както „Вяра” писа, д-р Златко Величков оглави РЗИ – Кюстендил на мястото на излезлия в пенсия д-р Христо Кознички. Полянов започна работа като директор на Спешно отделение в Дупница със заповед на ръководителя на ЦСМП-Кюстендил д-р Албена Рапатинска.