Новото дуо в ОбС – Дупница, Низамов – Георгиев стягат опозицията, готви преврат срещу ГЕРБ и председателя Гущеров

Инж. Асен Низамов

На стартова позиция чакат Костадинов и двамата му съветници, тройката „Народен съюз”, начело с Лорета Николова, тримата от БДЦ, екскмета Пл. Соколов и Вили Зашева

 

Преврат в ОбС – Дупница стягат новите съветници инж. Асен Низамов и учителят по физическо възпитание Любомир Георгиев, които ще се закълнат наесен.

Любомир Георгиев

Новата двойка народни избраници се целят на високо и се стягат да катурнат Емил Гущеров от председателския пост на Общинския съвет.

Петър Петров и Емил Гущеров

Както „Вяра” писа, те влизат на мястото на двамата напуснали лекари Крум Бонев и Кирил Кирилов, които са бивши зам.-управители на пропадналата общинска болница.

Кирил Кирилов и Крум Бонев

Антигерб настроенията в ОбС – Дупница, които се видяха съвсем ясно на последната за сезона сесия, и разпределението на силите в местния парламент показват, че сметките им може да излязат верни.

Костадин Костадинов

Факт е, че цялата листа на ЕНП е запълнена от върли критици на управляващата партия. Тук е и директорът на ОУ „Неофит Рилски” Бистра Стойкова, която е първа приятелка на шефа на Икономическата комисия и лидер на ОДБ Костадин Костадинов.

Павел Михайлов

Двамата коваха заедно стратегия за развитие на образованието, която включва разпределение на ромските деца по училищата из града, а не само в нейното, защото е най-близо до най-голямата махала – „Гиздова махала”.

Част от партията е и зам.-директорът на училището Снежана Виделова. Костадин Костадинов е острието на двете директорки в ОбС, където той разполага с гласа на още двама съветници – Георги Георгиев и Иван Раков.

Инж. Асен Низамов пък се сочи като един от най-добрите приятели на бившия кмет Пламен Соколов, който сега е общински съветник, и на съпартийката му Виолета Зашева. Четата срещу Емил Гущеров се увеличава и с гласовете на съветниците от „Народен съюз”. Емил Гущеров не може да разчита на бившата си съпартийка д-р Лорета Николова. Двамата бяха членове на партията на Стефан Софиянски, но после Гущеров премина в ГЕРБ, а Николова – в „Народен съюз”, преди това тя беше депутат от СДС. Сега Николова върви под ръка с Вергил Кацов, който е лидер на „Народен съюз” и дясна ръка на депутата от БСП Иван Ибришимов, с когото станаха кумува рода.

Част от „Народен съюз” са и Спас Андреев и Ивайло Шаламандов. Срещу Емил Гущеров и ГЕРБ при първия удобен случай скачат и съветниците от БДЦ, начело с шефа на ТЕЦ „Бобов дол” Емил Христов. В отминалите местни избори стана ясно, че те са подкрепяли задкулисно БСП, а не ГЕРБ, както публично обявиха.