Обвиненият за убийството на жена си Сашо Димитров от Кюстендил опитал да прикрие следите си и да я погребе

Сашо Димитров
  • Служителка от траурна агенция се натъкнала на прободни рани по тялото на Райка и известила полицията

  • 64-годишният мъж остава в ареста, пред съда заяви: Не съм я убил

 

“Не съм убил жена си! Не знам кой е! Искам дома! Не съм добре, целия треперя”, каза в съдебната зала в Кюстендил 64-годишният Сашо Димитров, обвинен за убийството на съпругата си Райка. Той бе задържан от полицията в неделя по подозрения за извършеното жестоко убийство в кв. „Герена”.

След изслушване и на двете страни в Окръжен съд-Кюстендил съдия Пенка Братанова остави обвиняемия за постоянно в ареста. Прокурорът по случая Валери Пенков каза, че има налице достатъчно факти и обстоятелства, че именно Сашо е извършител на тежкото убийство. Стана ясно, че Райка Димитрова е била не само бита, на по тялото й са нанесени и две прободни рани с нож. Смъртта й е настъпила от кръвозагуба.

В съдебната зала обвиняемият отрече да е убил жена си.

Срещу 64-годишния Сашо е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6а, във връзка с член 115 от НК, или за убийство, извършено в условията на домашно насилие. Грози го затвор от 15 до 20 години, доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

Служебният защитник на Сашо – адв. Стоилов, подчерта, че той има чисто съдебно минало и постоянен адрес, заради което поиска да му бъде наложена мярка, различна от „постоянно задържане”, а именно „домашен арест”.

Съдът обаче счете, че по делото има данни, които сочат, че смъртта на пострадалата е в резултат на домашно насилие. Според съдебния състав има опасност от извършване на друго престъпление. По делото са налице и доказателства за предприети от обвиняемия мерки по заличаване на следите от престъплението. Освен това има доказателства за трайно влошени отношения със съпругата му, изразяващи се в системно физическо и психическо насилие.

Съдия П. Братанова

Наяве излязоха и доста стряскащи подробности за случилото се след смъртта на Райка. След като обвиняемият я убил, той се опитал максимално бързо да прикрие следите си и да я погребе. Почистил кръвта по тялото й, преоблякъл я и позвънил на траурна агенция да се заеме с погребението. При преобличането служителка от траурната агенция открила прободни рани по цялото тяло, както и стари синини и сигнализирала полицията. През това време Сашо се опитал да избърше кръвта по стените в жилището и дори разлепил некролозите.

Определението може да се обжалва или протестира пред Софийския апелативен съд в 3-дневен срок.