Thursday, June 13, 2024
HomeНовиниБългарияОбещания от МВР: До края на мандата – офис техника за полицаите!

Обещания от МВР: До края на мандата – офис техника за полицаите!

Валентин Радев обещава по-добри условия за служителите на МВР

 

До края на мандата на кабинета “Борисов 3” МВР шефът Валентин Радев обещава да осигури на полицаите нужната за работата им офис техника и адекватна среда, отговарящи на високите очаквания за резултати от труда им.

А иначе той признава, че заради недостига на средства за текущи разходи през последните 15 години има проблем с липсата на техника и неподходящите условия на труд в някои от структурите на силовото ведомство.

През 2017 – 2018 г. настъпи обрат в този процес и благодарение на усилията на правителството и на ръководството на МВР не просто започна обновяване на компютрите и на офис техниката, подобряване на битовите условия и на работната среда, но и стартира мащабна електронизация на всички процеси и услуги, похвали се Радев в писмен отговор на депутатски въпрос.

През 2016 г. са проведени обществени поръчки на компютърни конфигурации за над 400 000 лева.
През миналата те са били в пъти повече и МВР е похарчило 3,5 милиона лева, като 2,6 милиона от тях по европейски програми.През тази година по бюджета на МВР са приведени 270 000 лева за доставка на компютърни конфигурации.
Допълнително има целево финансиране на стойност 244 700 лв. за КАТ София, Пловдив, Бургас и Варна.
Предприети са действия и за осигуряване на средства по фонд “Вътрешна сигурност” за купуване на компютри и офис техника на областните дирекции на външната граница на ЕС – около 5 400 000 лв., обяснява Радев.
От фонда ще бъдат похарчени и над 2 милиона лева за нова ИТ оборудване и периферни устройства за Гранична полиция.
За граничарите има и още 4,4 милиона лева по споразумението по Механизма за спешно подпомагане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dnes.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular