Sunday, June 16, 2024
HomeНовиниБългарияОбластните управители сменени, за да не пречели на изборите, ГЕРБ: новоназначените са...

Областните управители сменени, за да не пречели на изборите, ГЕРБ: новоназначените са кадри, свързани с БСП или НДСВ

gerdjikov

Огнян Герджиков е обяснил на министрите, че много внимателно е преценил всички съображения

Причината служебният премиер Огнян Герджиков да смени половината областни управители в страната са сигнали за некоректното им поведение. Това става ясно от стенограмата от последното заседание на служебния кабинет.

“Знаете, че в самото начало стигнахме до извода, че за да осигурим едни честни, демократични и свободни избори, ще се наложи да сменим областни управители, за които има сведения, че биха препятствали възможността за такива избори. Разбира се, много внимателно бяха взети предвид различни съображения, тъй като всеки опит да се подменят всички областни управители ще показва едно пристрастие, което ние не бива да проявяваме”, е заявил служебният премиер проф. Огнян Герджиков.

“От друга страна, не можем да сме безучастни към сигнали, които са получавани за не съвсем коректно поведение на някои областни управители. С оглед на това, с взимане предвид на различни съображения и сигнали, се стигна до това, че половината от областните управители трябва да бъдат сменени”, добавил е той пред министрите.

Още, след като пое властта, Герджиков се закани, че ще смени областните управители, които “се заиграват непочтено”.

От ГЕРБ обаче го обвиниха, че повечето от 14-те сменени губернатори са кадри, свързани с БСП или неговата партия – НДСВ.

“Трябва да се види откъде “червената метла”, която извърши чистката, държана от ръката на НДСВ, получава гориво за това”, заяви вчера Димитър Главчев.

RELATED ARTICLES

Most Popular