Sunday, June 23, 2024
HomeРегионКюстендилОбластният управител и РИК - Кюстендил обсъдиха организацията на изборите

Областният управител и РИК – Кюстендил обсъдиха организацията на изборите

Чака се доставка на машините, съобщи инж.Пандурски 

Областният управител инж. Александър Пандурски и неговият екип проведоха работна среща с членовете на Районната избирателна комисия в Кюстендил. Поводът бе организацията на изборния процес, като бяха обсъдени въпроси и предложения за по-доброто протичане на изборния ден.

От РИК – Кюстендил информираха, че са назначени СИК-овете по места така, както са подадени от политическите партии и коалиции. Обучението на членовете на секционните комисии ще бъде по график и присъствено, информираха още от Районната избирателна комисия. От всички девет общини са пратени към РИК и заповедите за агитационни материали.

По време на срещата стана ясно, че е подадена заявка за дезинфектанти и маски, достатъчни да обезпечат целия изборен процес в областта.

Председателят на РИК – Кюстендил Тодорка Илиева-Скрипкина обясни, че е одобрен графичният дизайн на бюлетината, с която ще се гласува на изборите за народни представители на 11 юли. По-рано са заявени също необходимият брой бюлетини, които, в случай на нужда, да обезпечат вота на избирателите в Кюстендилска област. Предстои доставка на машините, които ще бъдат разпределени по секции.

В хода на разговора областният управител съобщи, че предстои среща и с органите на МВР, за да бъде коментирана организацията при приемане на бюлетините и книжата в изборната нощ. Инж. Пандурски припомни, че всеки член на РИК и СИК-овете, ако желае, може да се имунизиран срещи Ковид-19.

На работната среща присъстваха също зам. областните управители инж. Георги Илинов и Йордан Гогев, главният секретар Гергана Михайлова и Василка Манчева – директор Дирекция „АКРРДС“ към ОА – Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular