Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБанскоОбщина Банско след обвиненията на вдовицата на д-р Илиев: Джаз ще има

Община Банско след обвиненията на вдовицата на д-р Илиев: Джаз ще има

Международният джаз фестивал отново ще бъде гвоздеят в лятната културна програма на община Банско. Това издание на фестивала ще бъде посветено на неговия създател и организатор в продължение на 23 години д-р Емил Илиев, който почина през м. ноември миналата година след усложнения от ковид.

Новината бе посрещната с радост от любителите на джаз музиката и хора, които, дори да не са почитатели точно на този вид музика, планират почивката си в Банско точно по това време заради уникалната атмосфера. Около провеждането на фестивала витае напрежение, породено от обвиненията на вдовицата на д-р Илиев, която изпрати отворено писмо до държавните ръководители и медиите с обвинения, че община Банско се опитва да й открадне фестивала и с твърдение, че фестивал няма да има.

„Джаз ще има”, заявиха от общината и обещаха в следващите дни да разяснят ситуацията. Културната и спортна програма за лятото в Банско вече започна, макар активният туристически сезон да стартира в началото на юли. През следващата седмица изявени италиански алпинисти ще представят дейността на планинските водачи в Италия и ще бъде показан филмът „Паяците на Леко”.

В календара са включени културни вечери „Традиции и изкуство от началото на юли до края на септември. Отново ще има лятна киномания под звездите, танцов фестивал, оперни представления и оперен фестивал, филмов фестивал, дни на българското кино, фестивал на занаятите, рок вечери, фолклорни концерти на самодейци, кулинарни празници.

RELATED ARTICLES

Most Popular