Общинският съветник Костадин Атанасов: Изоставени хотели в Банско крият риск от неприятни инциденти, час по-скоро трябва да се обезопасят, занижен е контролът в синята зона

Инж. Костадин Атанасов

4 проблема за решаване пред Банско начерта общинският съветник от БСП Костадин Атанасов пред „Вяра”. Според него липсва квалифициран персонал в сферата на туризма. Атанасов дава и вариант за решение на този проблeм – въвеждане на дуално обучение за осъществяването на по-стабилна връзка между училището и бизнеса. Така според него ще се отговори на изискванията на пазара на труда доста по-добре. Той даде пример със себе си и заяви, че е доволен от образованието, което е получил и сферата, в която се реализира на средно управленско ниво. Той е възпитаник на Лесотехническия университет.

„Друг проблем е шумът от заведенията в Банско в малките часове на деня.   Проблемът е от особена важност за местните жители, все пак ние не сме Слънчев бряг. Туристите тук идват на почивка. Не бива да се пречи и на местните хора. Начин за решение на това неудобство е например да се засили контрола и да се въведат шумо-изолиращи стени.

Друг проблем е, че в града има доста недостроени сгради на хотели, изоставени строежи. Проблем представлява това, че те не са обезопасени, има опасни части, арматура, може да се създаде предпоставка за падаща мазилка. Недовършените строежи представляват риск и опасност, особено за децата. Трябва да се обърне внимание на този проблем преди да е станал някой неприятен инцидент. Липсват обезопасителни огради, които задължително трябва да се поставят. Тези места трябва да се обезопасят. Има изоставени строежи дори на главни улици в града.

Друг проблем е натовареният трафик в центъра на града. Според мен, е занижен контрола в синята зона. В Старинния квартал е забранено движението и спирането на МПС, но всъщност там има много паркирани автомобили. Старият квартал е изключително красив като екстериор, в типичен стил и е удоволствие да се разглежда пеша, ако не бяха паркираните коли”, коментира пред „Вяра” Костадин Атанасов.