Tuesday, May 21, 2024
HomeАктуално от днесОкръжният съд в Благоевград остави в ареста бившия румънски министър Елена Удря

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста бившия румънски министър Елена Удря

Благоевградският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение на бившия румънски министър Елена Удря, с цел осигуряване участието й в производството по изпълнение на получена Европейска заповед за арест, издадена от съда в Букурещ, съобщиха от съда.

Оттам допълват, че 48-годишната жена е обявена за международно издирване с цел арест и екстрадиция от румънските власти за изпълнение на влязла в сила присъда шест години лишаване от свобода за получен подкуп. Тя е задържана на ГКПП “Кулата” на 7 април 2022 г. при опит да напусне България.

Съдебен състав на Окръжен съд – Благоевград е преценил исканото лице да бъде задържано в условия на арест, тъй като е налице реална опасност от укриване и възпрепятстване по този начин на производството по същинско предаване на лицето на искащата държава, съобщават още от съда.

Оттам посочват, че съдебният акт не е окончателен и може да бъде обжалван в тридневен срок пред Апелативен съд – София. В случай на жалба или протест, заседанието пред Апелативния съд е насрочено за 14 април от 10:00 часа.

RELATED ARTICLES

Most Popular