Окръжният съд потвърди мярката “задържане под стража” за прокурорския син Васил Михайлов

Снимка – ТВ Запад

Окръжният съд в Кюстендил потвърди определение на Районния съд – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение “задържане под стража” за 20-годишния Васил Михайлов,  син на прокурора от Перник Бисер Михайлов.

Така окръжните магистрати оставиха без уважение молбата на адвокат Таков, защитник на обвиняемия за изменение на взетата най-тежка мярка за неотклонение.

Васил Михайлов е привлечени от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК / закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка /.

В мотивите си Окръжен съд посочва: Съдът не намери основания да отмени протоколното определение на РС – Дупница, приемайки че са налице всички законови предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Налице е обосновано подозрение за авторство на  инкриминираното деяние, за което е бил привлечен, както и наличие на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Във връзка с изтъкнатите от защитата нови обстоятелства, нито продължителността на срока на задържане под стража, който е по- малък от 2 месеца, нито здравословното състояние на обвиняемия, са от естеството да обусловят промяна на мярката за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.