Осветителна греда падна върху автомобил в тунела „Ечемишка“ на АМ ”Хемус” и уби жена

intsident-tunel

Жена загина на място, след като осветително тяло и мазилка паднаха върху автомобил в тунела „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, съобщи bTV, като се позовава на МВР.

Жертвата е била пътничка в колата. Водачът, който е неин брат, е с нараняване на главата, но е отказал да бъде приет в болница.

Едната тръба на тунела е в ремонт и движението се извършваше двупосочно в другата тръба – в посока столицата. Заради инцидента обаче и тя е затворена. От АПИ обявиха обходен маршрут – по път I-1 Ботевград – София през пътен възел „Ботевград“.

Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.

В момента основно се ремонтира тръбата за Варна на тунел „Ечемишка”. Строителните работи започнаха в началото на септември м. г. и се очаква да продължат до пролетта. Съоръжението е с дължина 775 м и е в експлоатация от 1984 г.

Осветлението на тръбата за София предстои да бъде ремонтирано след като приключи цялостния ремонт на тръбата за Варна. Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и при наличие на опасни елементи ще бъдат отстранени, за да се осигури безопасното преминаване през съоръжението.