Saturday, July 27, 2024
HomeСпортОтбори от ЮЗ трета лига в трескава подготовка за новия сезон

Отбори от ЮЗ трета лига в трескава подготовка за новия сезон

“Вяра” продължава да ви запознава с подготовката на отборите от ЮЗ трета лига преди началото на новия сезон. Ето какво се случва в лагерите на част от участниците в лигата:

 

От ръководството на ФК „Банско” споделиха:

 

“Стартът на лятната подготовка ще бъде даден на 28 юни, понеделник, от 18 часа на стадион „Свети Петър”. Напуснали футболисти съгласно последното разпореждане на БФС са чужденците: вратарят Хуго Хумиеро – завръща се в Бразилия; халфът Мохамед Ажес Потчи – завръща се в Португалия; нападателят Уилям Барбоса преминава в отбора на „Септември” (Симитли). В момента се водят разговори за привличане на вратар и полеви играчи, като за това ще има яснота до края на седмицата. Боби Галчев ще бъде играещ помощник-треньор и ще бъде дует с Ели Маркес.

Пет контролни срещи ще изиграят наличните футболисти на „Банско”. На 14 юли срещу отбора на „Хебър-2” (Пазарджик); на 17 юли срещу отбора на ФК „Кюстендил”; на 21 юли срещу отбора на „Левски” (Крумовград); на 24 юли срещу отбора на „Гранит” (Владая); на 30 юли срещу отбора на „Пирин” (Гоце Делчев).”

 

Президентът на „Надежда” (Доброславци) Светослав Мичев сподели:

“Отборът стартира лятна подготовка при местни условия.

Засега официално напуснали футболисти няма. Има двама, които са на пробен период в отбори от Втора лига, и е възможно да се стигне до раздяла. Селекцията е отворен процес. Има проведени разговори с други футболисти, но засега не се е стигнало до съгласие за присъединяване към отбора. Поставената цел пред отбора е да се класират сред първите 10 в таблицата”.

 

Старши треньорът на „Ботев” (Ихтиман) Валери Свиленов сподели:

 

“Старт на лятната подготовка на мъжкия отбор – 28 юни. Ще премине изцяло при местни условия. Засега няма напуснали футболисти. Водят се разговори с 4-5 нови отвън, но за това ще има яснота до края на седмицата. В шест контролни срещи ще бъдат натоварени наличните футболисти, както следва:

На 7 юли срещу „Миньор” (Перник); на 10 юли срещу „Пирин” (Разлог); на 17 юли срещу „Чавдар” (Етрополе); на 24 юли срещу „Оборище” (Панагюрище); на 28 юли срещу „Септември” (София-2); на 31 юли срещу ФК „Кюстендил”.

Целта, поставена пред отбора – утвърждаване в групата с добри и резултатни игри”.

 

Президентът Георги Милков на „Левски” (Чепинци) сподели:

 

“Отборът стартира лятна подготовка на 1 юли при местни условия, където ще се готвят до старта на първенството. Напуснали футболисти са: Димитър Атанасов – 21-годишен нападател – поканен от първодивизионен отбор от австрийското първенство, в момента поддържа форма с втородивизионния „Марек” от град Дупница; Костадин Митев – 21-годишен халф, в момента кара пробен период в отбора на „Локомотив” (Пловдив).

Новите имена в отбора са: Иван Савеков, за последно играл в отбора на „Струмска слава” (Радомир). Очечукво Обаси се завръща отново в отбора. Очаква се да се присъединят трима от ДЮШ на ЦСКА. Наличните футболисти ще бъдат изпробвани в четири контролни срещи. На 7 юли срещу „Хебър” (Пазарджик) – непотвърдена в момента. На 16 юли срещу отбора на „Витоша” (Бистрица); на 31 юли срещу „Септември” (София). За 24 юли се търси партньор. Целите са утвърждаване на отбора в групата”.

 

Илиян Петров – изпълнителен директор на ФК „Гранит” (Владая):

 

“Отборът започва лятна подготовка на 28 юни. От 19 юли ще има едноседмичен лагер в град Банско. Там ще се изиграят две контролни срещи с местния отбор и този на „Пирин” (Гоце Делчев). Предвидени са общо пет контролни мача. Засега сигурни са със „Спортист” (Своге) на 5 юли и „Банско” на 24 юли. Напуснали засега няма. Водят се разговори с няколко футболисти отвън, но засега няма яснота по този въпрос. Целта е подобряване класирането от изминалото първенство”.

Любомир Симов – административен директор на „Септември” (София):

“Треньор на дублиращия отбор на клуба ще бъде Иван Гешев -досегашен наставник на U-19, които станаха републикански шампиони и при това положение ще играят в Шампионската лига за младежи през следващото първенство 2021/2022. Старт на лятната подготовка на отбора – 5 юли. Вторият отбор на „Септември” (София) ще разчита на футболисти набор 2003.

Поставената цел е да се трупа игрови опит от младите футболисти и по-бързо да се адаптират към представителния мъжки отбор, също и утвърждаване в групата и подаване кадри на първия отбор за влизане в по-горната Ефбет лига. Общо пет  контролни срещи ще бъдат изиграни по време на подготвителния цикъл, както следва: На 10 юли срещу ФК „Кюстендил” на стадиона в Герман; на 16 юли мач между първия и втория отбор на клуба на стадиона в Драгалевци; на 24 юли срещу отбора на Костинброд на стадиона в Герман; на 28 юли срещу „Ботев” (Ихтиман) отново в Герман; на 31 юли срещу „Левски” (Чепинци) на стадиона в Герман”.

 

Симеон Кръстанов – административен директор на „Витоша” (Бистрица):

 

“Стартът на лятната подготовка е насрочен за 1 юли при местни условия на стадион в Бистрица. Треньорският щаб е в състав – Николай Христозов, Йордан Върбанов и Валентин Галев. Ще се разчита на футболисти от ДЮШ на клуба, като ще помагат опитните Емил Гъргоров, Михаил Петров и Тони Костадинов. Общо пет контролни срещи ще бъдат изиграни по време на подготвителния цикъл. На 10 юли срещу „Рилски спортист” (Самоков); на 16 юли срещу „Левски” (Чепинци); на 31 юли срещу „Сливнишки герой” (Сливница). За срещите с „Балкан” (Ботевград) и „Гранит” (Владая) не са уточнени датите, местата и часовете на игра”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular