Saturday, May 18, 2024
HomeАктуално от днесОткриха труп на мъж в двора на дупнишкия храм „Свети Георги Победоносец”

Откриха труп на мъж в двора на дупнишкия храм „Свети Георги Победоносец”

Труп на мъж бе открит рано тази сутрин в двора на катедрален храм „Свети Георги Победоносец” в Дупница. Според очевидци, които са подали сигнал в полицията, по тялото на мъжа е имало видими следи от насилие. Трупът му е намерен в непосредствена близост до бившия денонощен магазин.

„Около 6 часа тази сутрин, собственикът на магазина е съобщил, че на тротоара до търговския обект има тяло на починал мъж. При извършения първоначален оглед от полицейски служители е констатирано, че по лицето му има видими травми. Той е на 60 години, от град София. Причините за смъртта му се изясняват. Тялото на мъжа е транспортирано до областния град Кюстендил за аутопсия. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор”, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Кюстендил.

По непотвърдена информация, полицията вече има заподозрени, свързани със случая.

Това е пореден случай на тежко престъпление в района на черковния двор. Мястото е известно в града със събирането на хора, злоупотребяващи с алкохол, клошари и бездомници, които често нарушават обществения ред. Нееднократно са подавани сигнали от страна на граждани, че в двора на черковния храм малолетни и непълнолетни злоупотребяват с упойващи и наркотични вещества, както и проституират.

Архиерейският наместник отец Георги Паликарски пък неведнъж е заявявал, че черковното настоятелство не може да се справи с проблема.

Рано тази сутрин десетки жители на града се натъкнаха на потресаващата гледка. Собственикът на магазина заяви, че не познава починалия мъж и че не е от постоянните му клиенти. Не знае какво се е случвало през нощта.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Изглежда полицията в Дупница не се ползва с никакъв респект.Жалко.Тея младите полицайчета трябва да са повече амбицирани.

Comments are closed.

Most Popular