Отложиха делото на княгиня Калина Сакскобургготска

Knqginq Kalina
Княгиня Калина, снимка - архив

Отложиха делото на княгиня Калина Сакскобургготска за март. Това завиха от Окръжна прокуратура – София. На насроченото за вторник заседание се яви само защитникът.

Районната прокуратура в Самоков внесе в началотот на януари т.г. в съда обвинителния акт за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта срещу Калина Сакскобургготска. Казусът е в съда от края на м.г.

Дъщерята на бившия премиер и наследник на българските царе Симеон Сакскобургготски беше засечена зад волана след употреба на алкохол на 19 август м.г. след лека катастрофа.

Районната прокуратура в Самоков заведе бързо производство по случая. Сакскобургготска е шофирала в района на хотел “Мура” в “Боровец”, съобщи тогава обвинението.

Първоначално МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата. После обаче прокуратурата обяви, че тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ е отчел 1,5 промила и това е резултатът, с който Сакскобургготска ще бъде предадена на съд.

Инцидентът с Калина стана след последните промени в НК, свързани с шофирането след употреба на алкохол. Затова и автомобилът “Сузуки”, шофиран от Сакскобургготска, беше иззет с протокол за доброволно предаване. Ако съдът признае вината ѝ, колата трябва да бъде конфискувана.