Отново съдят Ходжа Гюлшан – ощипала с 40 145 лв. Людмила от Разлог за разваляне на магия

 

07-04-03-gulhen1
Ходжа Гюлшан

Районна прокуратура – Разлог предаде отново на съда Н. Василева, известна като Ходжа Гюлшан, по обвинение за измама. 25-годишната обвиняема вече е осъждана за измами. В периода 2011 – 2014 г. тя многократно участвала в заснемането на предаването „Помощ от отвъдното“, в което се приемали телефонни обаждания на зрители. Чрез изтъкване на паранормалните си способности Василева ги убеждавала, че им е направена магия, поемала ангажимент за помощ и приканвала за обаждане на посочваните телефони и осъществяване на последващ контакт. В предаванията обвиняемата винаги се снимала с очила, бяла забрадка на главата, която закривала косата и ушите й, като се представяла с псевдонима Ходжа Гюлшан. През 2013 г. пострадалата Людмила П. от гр. Разлог неведнъж гледала телевизионните предавания. Притеснена от здравословните проблеми на децата си, тя се обадила на един от телефоните, изписани на телевизионния екран. Жената споделила притесненията си, като „врачката“ й заявила, че на цялото й семейство е била направена магия. С обещание да помогне „по развалянето на магията“, тя поискала да й се изпрати сумата от 265 лв. с пощенски запис до поискване в Централна поща в София на името на Г. Георгиев. Последвали многократни телефонни обаждания и нови парични преводи. В случаите, когато установявала, че жената се колебае дали да й изпрати исканите суми, тя казвала, че в противен случай „ще загинат членовете на семейството й“.

Към 30.09.2013 г. с пощенски записи на „Български пощи“ и чрез използване на услугите на „Еконт експрес“ пострадалата на няколко пъти предала на обвиняемата Василева различи парични суми, вариращи от 880 лв. до 10 000 лв., като общият им размер възлиза на 40 145 лв.

След като пострадалата жена изпратила последната сума от 10 000 лв., при един от телефонните разговори с Ходжа Гюлшан тя я помолила да й върне всички пари. Обвиняемата няколко пъти отказвала, като твърдяла, че магията е много тежка и й е нужно още време и още пари, за да я развали. В рамките на следващите месеци Людмила П. настойчиво търсила Василева и на двата й известни телефони, пращала sms съобщения, но без резултат. Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемата Н. Василева.