От асоциацията за защита на бизнеса в Петрич се ожалиха: Улиците не са почистени, как да изпълняваме ангажиментите си

Кметът Димитър Бръчков: Пътищата са проходими при зимни условия, включително и до огражденските села

08-02-skiorki-2

Представители на СНЦ Асоциация за защита на малък и среден бизнес в Петрич се оплакаха от непочистените улици в общината. Те изразиха недоволството си в писмо, което входираха в общината, изпратиха сигнала и до в. „Вяра”.

08-02-09

В писмото бизнесмените пишат, че улиците на град Петрич не са почистени добре, няма опесъчаване и третиране на уличната настилка с химикали и препарати.

„В по-малките улици 12 часа от започване на снеговалежа и 5 часа след неговото спиране снегопочистваща техника не е стъпвала. Никъде няма опесъчаване. Шофьорите и хората са оставени да се пързалят на воля.

Ние, представителите на бизнеса, как да изпълняваме бизнес ангажиментите си, как да зареждаме търговски обекти и да извършваме доставки? Или да оставим хората сами да се оправят?”, пишат от асоциацията.08-02-08

От общинската администрация отговориха, че декларацията е инспирирана недоволни бивши администратори.

„Няма бедстващи населени места, пътищата са проходими при зимни условия, включително и до високоогражденските села. Няма прекъснато електрическо и водоснабдяване. От снощи осем снегорина на почистващата фирма са на терен по улиците в града. Имаме създадени депа с пясък на различни места в общината. Пътните артерии се третират едновременно с пясък, луга и сол. В постоянна връзка сме с представителите на държавни институции – РС ПБЗН, РУП, областната управа. Също и с кметовете на села за оказване на съдействие при необходимост”, обобщи кметът Бръчков.

Междувременно снимки на хора, които се пързалят със ски по улиците, обиколиха социалните мрежи.

08-02-6