Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионБлагоевградПари и злато за около 4 600 лева отнеха измамници от възрастни...

Пари и злато за около 4 600 лева отнеха измамници от възрастни жени в Благоевград

2033

На територията на Благоевград, въпреки многократните предупреждения от МВР за бдителност, са регистрирани още две нови телефонни измами през вчерашния ден.

И в двата случая измамниците са използвали познатата схема, при която лице представящо се за полицейски служител съобщава на потърпевшите, че е необходимо тяхното съдействие при залавянето на телефонни измамници, като предоставят наличните си златни накити и пари.

Така жена на 76 години от Благоевград е предала златни накити и сумата от около 1 000 лв. на непознато за нея лице. Отнетото от предоверилата се на измамника възрастната благоевградчанка, е на обща стойност от около  3 800 лева.

Измамена е и 65-годишна жена също от Благоевград, тя е предала на мнимия „полицай“ около 800 лева. За случаите е уведомена Районна прокуратура – Благоевград и са образувани досъдебни производства.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Подробности в печатното издание.

RELATED ARTICLES

Most Popular