Tuesday, May 21, 2024
HomeНовиниБългарияПарламентът категорично: Пешеходецът не носи вина, ако го блъснат на "зебра"

Парламентът категорично: Пешеходецът не носи вина, ако го блъснат на “зебра”

zebra

Край на гаврата с жертвите на войната на пътя! Пешеходецът няма да носи вина, ако го блъснат на пешеходната пътека, съобщава Канал 3. Той няма да е задължен да се съобразява със скоростта и разстоянието, на което се намира от него автомобилът.

Парламентът реши пешеходец да не се счита за съпричинител на ПТП, когато на обозначена пътна маркировка водачът е превишил разрешената максимална скорост или е нарушил друго правило от Закона за движение по пътищата, имащ отношение към произшествието. „За“ текста гласуваха 79 народни представители, „против“ – 0, „въздържали се“ – 3, с което той бе приет. В рамките на дебата народният представител от ПГ на ГЕРБ Нели Петрова заяви, че е крайно време да спре войната по пътищатa.

“Мисля, че е крайно време да се спре тази война по пътищата, всички сме пешеходци и родители и хора, които се движим по пътищата на България”, заяви Петрова. „Като законотворци трябва да сложим край на това, което се случва и по някакъв начин да помогнем да настъпи промяната в обществото“, заяви тя.

RELATED ARTICLES

Most Popular