Saturday, May 18, 2024
HomeАктуално от днесПевиците Мария Гогушева, Ванина Калъпсъзова и Мария Божинова от „Сгушена звездица”-Петрич с...

Певиците Мария Гогушева, Ванина Калъпсъзова и Мария Божинова от „Сгушена звездица”-Петрич с номинации на Фондация „Димитър Бербатов”

18-05-01-vanina-kalypsyzova-12-275x300
Ванина Калъпсъзова

Три от най-успешните изпълнители на Вокално студио „Сгушена звездица“-Петрич – Мария Гогушева, Ванина Калъпсъзова и Мария Божинова, с ръководител Таня Точева, са с номинации за „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

18-05-01-maria-gogusheva-2-696x1028
Мария Гогушева

Номинациите и на трите момичета са в област „Изкуства“, направление поп пеене, и включват най-сериозните им отличия в национални и международни конкурси за млади изпълнители през 2016 година.

18-05-01-maria-bozhinova-212x300
Мария Божинова

Част от тези отличия са: първо място в категория „Изпълнителско изкуство“ за Мария Гогушева от „Пирин фолк 2016”; Гран при на възрастовата група за Ванина Калъпсъзова от националния конкурс „Полските щурчета“ – организиран по инициатива на успешния български певец Веселин Маринов; Първо място за Мария Божинова от Международния конкурс „Златен микрофон“ – Блед, Словения. През изминалата година Ванина Калъпсъзова беше член на Клуб 2015 на фондацията, която отразяваше всички нейни успехи заедно с тези на останалите талантливи деца от клуба. През месец октомври 2016 фондацията публикува и своя алманах с информация за всички членове на Клуб 2015. Номинациите на момичетата от ВС „Сгушена звездица“ са публикувани на сайта на Фондация „Димитър Бербатов“.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular