Saturday, July 27, 2024
HomeКриминалниПерничанка заби чаша в главата на сина си, детето е с опасност...

Перничанка заби чаша в главата на сина си, детето е с опасност за живота  

Внук нападна с юмруци 70-годишната си баба, от полицията в миньорския град отчитат по един бит у дома на всяко денонощие

 

Жестоки случаи на домашно насилие разтърсиха Перник.

Дете е с фрактура на черепа и опасност за живота, след като собствената му майка го ударила с чаша в областта на главата. 10-годишното момче е преведено по спешност в столична клиника, където лекарите се борят за живота му, съобщават от Областната дирекция на МВР- Перник. На 25 ноември органите на реда били уведомени от Спешния център в миньорския град, че при тях се намира малолетно момче с травми по тила. То било придружено от неговата майка. След проведени разпити станало ясно, детето е ударено с чаша в главата от 46-годишната жена. След преглед в местната болница, пострадалият непълнолетен е преведен по спешност в столична клиника с фрактура на черепа и опасност за живота. Майката е задържана.

В понеделник, от Районна прокуратура -Перник съобщиха, че се води разследване за причиняване на телесна повреда на 10-годишно момче, в условията на домашно насилие. От там внасят уточнението, че е извършен  оглед на местопроизшествието. Проведени са разпити. Обвиняемата е направила самопризнания. Изискана е първоначалната медицинска документация. Предстои назначаване на съдебномедицинска експертиза.

С постановление на наблюдаващия прокурор майката е задържана за срок до 72 часа. Във вторник в Районен съд – Перник, ще й бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В края на миналата седмица, отново в Перник, е получен пореден разтърсващ сигнал за нанесен побой в условията на домашно насилие. Този път, жертвата е 70-годишна жена, която била нападната и бита от собствения й внук. По думите на пострадалата, 20-годишният младеж й нанесъл удари, с което й причинил лека телесна повреда. Първоначално биячът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед. В резултат на започнатото бързо производство и проведените действия по разследването 20-годишният младеж е привлечен като обвиняем и му е наложено 72-часово задържане с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на мярка за неотклонение.

От Областната дирекция на МВР съобщават за още един случай на домашно насилие с адрес миньорския град. В събота 36-годишен перничанин е задържан, след като нанесъл побой над 26-годишна жена, с която живеел на семейни начала.  Насилникът е с мярка до 24 часа, като по случая е образувано бързо производство.

RELATED ARTICLES

Most Popular