„Перун” загуби от „Чавдар” в Кресна с 1:3

„Чавдар” (Етрополе)

Очакванията на ръководството, треньорския щаб и футболистите от кресненския „Перун” да спечелят трите точки срещу гостуващия тим „Чавдар” (Етрополе) не се оправдаха. Отборът на гостите, воден от опитния футболен специалист Красимир Стоев, изграден от опитни и класни футболисти, стоеше далеч по-добре на терена и по-често се озоваваше пред вратата на домакините. В 14-ата минута след пробив отляво последва центриране на Ивайло Стоянов и Николай Ботев с крак отклони топката за 0:1. В 31-вата минута след бърза атака на гостите по десния фланг  Николай Ботев центрира в наказателното поле на „Перун” и там с крак Мартин Милков направи резултата 0:2. До края на първата част на срещата не се стигна до отбелязване на нов гол.
След почивката двата отбора си отбелязаха по едно попадение.
В 70-ата минута Роберто Харалампиев при атака на домакините направи резултата 1:2, с което върна надеждите на съотборниците си, че имат шанс в играта. В 81-вата минута Николай Иванов след бърза контраатака на гостите насочи кълбото към Цветомир Цаковски и той не остави никакви надежди за вратаря на домакините за 1:3. Нови пропуски за отбора на „Чавдар” направиха Николай Григоров и Ивайло Стоянов.
След мача старши треньорът на отбора победител Красимир Стоев сподели: „Играхме на изключително тежък терен, който не позволи на моите футболисти да покажат истинските си възможности. За отбелязване е, че отборът на „Перун” е изграден от млади състезатели, които се стараеха и имаха желание за победа, но липсата на опит си каза думата. Спечелихме напълно заслужено.”
С тази победа отборът на „Чавдар” е 10-и с 13 точки, а този на „Перун” – на последно 17-о място със 7 точки.