Петима души от Костенец и Самоков закопчани с наркотици след полицейска акция, спираха и дрогиран зад волана

 

63-12-03-Politsia-narko

Снимка: Архив

В рамките на полицейска операция, проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – София и колегите им от РУ – Костенец, е извършено претърсване на частен адрес в гр. Костенец. В къщата била установена 21-годишна жена от Ихтиман, криминално проявена и осъждана. В една от стаите криминалистите открили найлонови топчета, съдържащи общо около 10 грама суха зелена тревиста маса – канабис, както и плик с около 20 грама бяло вещество, реагиращо положително на амфетамин. Още един плик с около 2 грама канабис е открит и в дамската чанта на жената. Тя, както и обитателят на къщата – също криминално проявен и осъждан, са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на акцията за притежание на дрога бил задържан и друг криминално проявен и осъждан мъж от гр. Костенец, привлечен като обвиняем още същия ден. При извършената му проверка 24-годишният предал доброволно на полицейските служители топче и цигара със суха зелена тревиста маса – канабис. В рамките на образуваното досъдебно производство той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 от НК.

Около 21.30 часа те предприели проверка на петима младежи, намиращи се в паркиран на черен път лек автомобил. На задната седалка на колата полицейските служители намерили шест пликчета със суха тревиста маса – канабис. За срок до 24 часа е задържан 19-годишен от Самоков. Минути след полунощ при извършена проверка на паркиран лек автомобил служители на РУ – Самоков задържали водача, криминално проявен и осъждан местен жител. От 36-годишния мъж са иззети две опаковки с около 2 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при направения полеви наркотест на амфетамин. По двата случая са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 354А, ал. 3 от НК.

Около 1.30 часа в ареста на РУ – Самоков попаднал и водач на лек автомобил, шофиращ под въздействие на наркотични вещества. 22-годишният Д.П. от с. Рельово бил изпробван за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което драг чекът отчел наличие на тетрахидроканабинол. Срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.