Петричанинът Димитър Мазнейков – едноличен лидер и през 2019 година в колоезденето

Призьорите от българските даунхил серии за 2019 година бяха отличени на официална церемония в НДК-София. Гост на събитието беше и зам.-кметът на община Петрич Илияна Попова. Тя имаше удоволствието лично да награди своя съгражданин – 15-годишния ученик от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” Димитър Мазнейков-Дидо – шампион в българските детски серии, шампион в ДЛОШ за деца, шампион в българските даунхил серии в категория 15-16 години, шампион в сериите по форкрос на състезания, провели се в курортите Боровец, Чепеларе и Пампорово и градовете Бургас, Ботевград и Ловеч.

За четвърта поредна година Димитър Мазнейков е едноличен лидер в детските серии по даунхил. От тази година участва и в даунхил сериите категория 15-16 години. За първи път участва във форкрос, където също стана републикански шампион.
Младият спортист имаше амбиции за участие на всички кръгове от европейските финали, но поради липса на финансови възможности взе участие само на три от тях, където спечели второ, девето и десето място.
Амбициите за 2020 година на Дидо са да участва във всички кръгове за ЕП в даунхил сериите и да бъде сред 3-мата най-добри на континента.