Sunday, May 19, 2024
HomeАктуално от днесПетричанката Евелина Николова излиза за евротитла тази вечер

Петричанката Евелина Николова излиза за евротитла тази вечер

Родената в Петрич Евелина Николова и Тайбе Юсеин ще се борят за титлите от Европейското първенство по борба в Будапеща тази вечер. В категория до 62 килограма Юсеин ще се изправи срещу германката Луиза Нимеш, докато при 57-килограмовите Николова ще спори с ще спори за златото с Алина Акобия от Украйна. София Георгиева ще има мач с Крижта Инче от Румъния за бронзовия медал в категория до 65 килограма. Битките за медалите в унгарската столица започват в 19:00 часа българско време, предава Topsport.

Днес започват мачовете в класическия стил при мъжете. На тепиха ще излязат трима наши представители. Айк Мнацаканян, трети на световно и европейско първенство, започва с грузинеца Бека Мамукашвили в категория до 77 кг, отреди жребият.

При 55-килограмовите Стефан Григоров ще има за съперник румънеца Денис Михай, трети на Евро 2022 до 23 г., а Йоан Димитров ще спори с Виталий Андриович (Украйна) в категория до 87 кг. Двубоите започват от 12,30 часа българско време.

Вчера Мария Оряшкова завърши пета в категория тежка до 76 килограма след загуба с 2:8 от унгарката Бернадет Наги, европейска шампионка до 23 години. Преди това Миглена Селишка донесе четвърти медал за родната борба от първенството, след като спечели сребро в категория до 50 килограма. В предишните дни сребро взе Ахмед Батаев (92) в свободния стил, а Георги Вангелов (61) и Рамазан Рамазанов (70) добавиха бронз.

RELATED ARTICLES

Most Popular