Петър Паунов: Наш изключителен ангажимент е да гарантираме пълната безопасност в деня на гласуване

30 души със специални потребности искат да гласуват в подвижната секция, днес изтича срокът им за записване

Заявление за гласуване на поставени под задължителна карантина или изолация се подава до 31 март, напомни кметът на община Кюстендил

“В края на тази седмица, всеки един от нас ще упражни едно от най-важните си права – правото на глас. Наш изключителен ангажимент е да гарантираме пълната безопасност в деня на гласуване”, заяви на пресконференция днес кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Той допълни, че днес до края на работния ден, 17:00 часа изтича срока за записване на хората, които са със специални потребности и искат да дават своя вот на 4 април 2021 г. в подвижната секция. До момента са постъпили 30 заявления.

Срокът за подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия в предстоящите избори за народни представители на 4 април 2021 г. в секция за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация е до 31 март 2021 г., 17.30 ч., при кмета на общината/района/кметството или кметския наместник по постоянния адрес на избирателя, поставен под задължителна карантина или изолация, или по настоящия му адрес, ако вече е регистриран за гласуване по настоящ адрес.

Заявлението се подава: саморъчно подписано от избирателя и подадено при органа по чл. 23, ал. 1 ИК от пълномощник с пълномощно в свободен текст, лично, по пощата или по факс; подписано и подадено от пълномощник с пълномощно в свободен текст, лично, по пощата или по факс;

заявление, подадено на електронната поща на органа по чл. 23, ал. 1 ИК без да се изисква квалифициран електронен подпис; електронно заявление, подадено чрез електронна платформа на органа по чл. 23, ал. 1 ИК, ако има такава, без да се изисква квалифициран електронен подпис.

Заявлението може да бъде изтеглено от следния линк: https://www.kustendil.bg/index.php?option=com_jdownloads…

За допълнителна информация и въпроси – тел: 078/55-11-66, вътрешен 250.

Краси Ценкова