Saturday, July 27, 2024
HomeСпортПирин изненадващо удари Балкан с 3:0 в Разлог

Пирин изненадващо удари Балкан с 3:0 в Разлог

На стадион „Септември” в град Разлог в отложен мач от 7-ми кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха местният Пирин и Балкан(Ботевград).

В този мач в отбора на Балкан не взеха участие Павел Петков-ангажиран като помощник треньор на една от националните юношески формации, Димитър Руйчев поради наказание за натрупани пет жълти картонии Иван Алексиев поради заболяване. Отсъствието на тези титулярни футболисти бе причина за притеснението преди мача на наставника на отбора гост Иван Редовски.

През първото полувреме мачът беше с интересни ситуации и пред двете врати, но до отбелязване на гол не се стигна.

През второто полувреме футболистите увеличиха темпото на игра. В 58-ма минута главният съдия Георги Иванов отмени попадение на Давид Ганчев от гостите. В 73-та минута Йордан Дамянов от Балкан получи втори жълт и червен картон и остави колегите си с човек по-малко на терена до края на мача. Футболистите на Пиринсе озоваваха по-често пред вратата на гостите и всеки момент се очакваше отбелязване на попадение.

В 81-ва минута при атака на домакините капитанът на Балкан Емил Колев отклони топката в собствената си врата и тя се спря в мрежата на Васил Вълчев за 1:0. Натискът на домакините продължи и с голове на Петър Попадиин и Юли Тумбев възпитаниците на Димитър Мавродиев се поздравиха с класическа победа срещу единия от силните отбори в ЮЗ Трета лига – Балкан (Ботевград)  – с 3:0, с което съхраниха шансовете си за излизане от зоната на изпадащите, въпреки че в момента са 20-ти с 9 спечелени точки. Отборът на Балкан е на 5-о място с 29 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular