„Пирин“ иска наказание на Каранга, извади и изцепките му

 

Ръководството на „Пирин“ разпространи официално становище по случая с Фернандо Каранга. Както е известно, нападателят на ЦСКА не получи наказание от Дисциплинарната комисия. Масирана медийна атака искаше Каранга да бъде наказан и да пропусне дербито с Левски на 18 март (неделя).

Голмайсторът показа с жест прерязване на гърло след двубоя с Пирин и според някои за това трябваше да бъде санкциониран.

Ето и написаното в официалния сайт на „Пирин“ по темата:

“Уважаеми привърженици на футбола, уважаеми колеги от футболните клубове в Първа лига, ОФК „Пирин“ ЕООД Благоевград категорично осъжда и възразява срещу липсата на наказание за състезателя на ПФК „ЦСКА-София“ – Луиш Да Силва Фернандо, за действията, провокациите и цялостно поведение по време на срещата от 25-ти кръг на Първа Лига, между ОФК „Пирин“ и „ЦСКА- София“.

Въпреки изобилието от видео и снимков материал, състезателят от отбора гост първо бе оставен на терена във всички 94 минути, а впоследствие не бе дори порицан и наказан за поведението си спрямо съперникови състезатели и публика.

У нас буди огромно недоумение решението на делегата на мача, съдийския наблюдател и главния рефер, поведението на състезателя Луиш Да Силва Фернандо да бъде оставено извън протокола и доклада. Цялостното мълчание около действията на състезателя на „ЦСКА-София“ са изключително обидни за нашия клуб и привърженици.

Нееднократно, комисии към БФС са се самосезирали в подобни случаи. Настояваме, това да бъде така и в посочения от нас конкретен момент. Към настоящата си позиция прилагаме снимков и видео материал.“