„Пирин” (Разлог) и „Германея” завършиха 2:2 в Елешница

 

Николай Николов

Общо четири гола видяха зрителите на стадиона в Елешница в контролния мач между отборите на „Пирин” (Разлог) и „Германея” (Сапарева баня). В 26-ата минута Илиян Генов от отбора на гостите извиси топката над изградената стена над домакините и кълбото се спря в долния десен ъгъл за 0:1. В 40-ата минута след груба грешка в защитата на гостите резултата бе изравнен 1:1 от Божидар Божилов. Домакините поведоха с гол на мексиканеца Франциск след атака, подета от Кирил Вълов. В 78-ата минута Марио Карачорски се пребори при въздушен двубой пред наказателното поле на домакините, укроти топката с крак, преодоля пазача си и пусна топката покрай вратаря на „Пирин” за 2:2.

Николай Николов от треньорския щаб на „Пирин” (Разлог) след мача заяви: “Умората сред нашите футболисти от тежките натоварвания по време на двуседмичния лагер сбор си каза думата в този контролен мач. По време на контролните срещи не гледаме резултата. По-важното е да изпълняват нашите момчета треньорските указания за да може да изчистваме допуснатите грешки до старта на първенството. От тук нататък започваме да оформяме основния състав на отбора. Дошлият на проби Александър Костадинов от ДЮШ на „Пирин” (Благоевград) не можа да се пребори за място и при това положение не е вече при нас. Едва след следващите контролни мачове  срещу „Миньор” (Перник) в сряда и „Банскo” в събота ще прибегнем до освобождаване.”

“Много съм доволен от равенството срещу „Пирин” (Разлог) като гости. В този мач дадох почивка на всички футболисти, които взеха участие ден преди това в контролата срещу елитния израелски тим „Аполон” (Ашкелон)”, каза Костадин Джоргов – старши треньор на „Германея”.