Платиха половин милион на почистващата фирма в Перник с пари на МФ, кметът Церовска: Взехме мерки срещу снеготопенето

 

 

26-07-03-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%b0-%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5-7-02Община Перник се разплати с 500 хил. лв. с почистващата фирма, като парите са допълнителни средства от Министерството на финансите, съобщи кметът д-р Вяра Церовска. В същото време община Перник предприема превантивни мерки във връзка с очакваните валежи и снеготопене. Кметът Вяра Церовска помоли всички кметове на населени места да направят график за ползването на багера и камиона, които са собственост на общината, за почистването на деретата и други нужди.

„Всички знаете, че сме в условията на оздравителен план и от нас се очаква добра концентрация и организация на средствата и на проблемите. Нека предвидим опасностите и да се постараем да не ги допускаме. Там, където има задръстени дерета с боклуци – да се почистят преждевременно, за да не се създават проблеми с наводнения, които няма как при този продължителен сняг да не възникнат“, коментира Церовска пред кметовете на населени места в общината на регулярната месечна среща.

Тя сподели още, че там, където има нужда от помощ, могат да съдействат и служителите на общинското предприятие „Флор“.

Другият проблем, който поставиха кметовете, беше за липсата на кофи тип „Мева“ и бобри. В тази връзка Вяра Церовска се ангажира да покани представители на фирмата, за да се срещнат с кметовете и да обсъдят проблемите.