Победа! Собственикът на скандалната фирма „Абонданца” – Дупница Л. Каприоти сложи параф на споразумение, започва да се разплаща с шивачките си до 10 март  

След като шикалкави дни наред собственикът на скандалната шивашка фирма „Абонданца” Луиджи Каприоти най-после подписа споразумението, с което се ангажира, че на 10 март трябва да бъде направено първото плащане по натрупаните задължения за заплати и ваучери за храна към работниците си. Каприоти сложи парафа си под натиска на омбудсмана Мая Манолова. „Манолова умее да си прави пиар, но хубавото е, че прави нещо и поне помага на хората, докато се рекламира. Благодарни сме, въпреки протестите ни и недоволството, местните политици не направиха нищо за нас, не дойдоха да ни видят как сме”, заявиха част от протестиращите. Още преди няколко седмици шивачките започнаха протестни действия заради неизплатените заплати и ваучери.

Те остават в стачна готовност. Както „Вяра” писа, още през октомври миналата година собственикът на италианска фабрика за обувки в Дупница не е изплатил полагащите се възнаграждения на свои бивши работници, оплакаха се в редакцията на „Вяра” потърпевши. Те заявиха, че Луиджи Каприоти – Джиджи дължи по над 400 лева на бившата окачествителка във фирма „Абонданца” Анна Бозева и шивачките Даниела Чакърска и Маргарита Маврова.

Италианецът дължи на бившите си работнички и суми за неизползвани отпуски и ваучери за храна. „Искаме Джиджи да ни изплати заплатите и всичко останало, което ни дължи. В противен случай ще го съдим”, категорични са Бозева, Чакърска и Маврова. Трите дупничанки напуснали фирмата и вече работят в друга обувна фабрика в града, чийто собственик отново е италианец.