Повече от 12 часа влаковете между Кърджали и Димитровград не се движиха

Снимка: Архив

Два курса на пътническия влак по направление Кърджали – Димитровград и обратно тази сутрин са били отменени по технически причини, съобщиха от БДЖ, цитирани от агенция “Фокус”.

Това са влакът, заминаващ от Кърджали за Димитровград в 07,12 ч., и тръгващият от Димитровград за Кърджали в 05,00 ч. Проблемът е бил причинен от дерайлирала в събота вечерта мотриса до спирка „Желязна врата“ след гара „Кърджали“. Мотрисата е излязла от релсите поради паднала на релсите скала. Няма пострадали при произшествието. Във влака по време на инцидента са пътували трима души, които не са пострадали и са били извозени с автобус.

Не са пътували също влакът, който е трябвало да тръгне в в 17,05 ч. от Момчилград към Пловдив, в участъка Кърджали – Димитровград, и пътническият влак Подкова – Момчилград, заминаващ от гара „Подкова“ в 18,40 ч. в събота вечерта. За повече от половин денонощие е било блокирано движението на влакове между гарите „Димитровград“ и „Кърджали“. Пътниците са били извозвани с автобус./ Източник: Агенция “Фокус”