Под ръка с омбудсмана Мая Манолова Първан Дангов върви към кметския пост в Дупница

Първан Дангов

Омбудсманът Мая Манолова дава крила на ветеринаря Първан Дангов за кметския пост в Дупница.

„Май имат общ проект. Питайте го да видите какво ще ви отговори”, пишат на редакционните имейли читатели на вестник „Вяра”.

Мая Манолова

Първан Дангов от един месец се развихри с пресконференции из Дупница и пъне мускули в изправяне на всевъзможни кривини. С изявите си Дангов даде заявка да се върне в кабинета на площад „Свобода” 1 и въоръжен с куп въпроси, се качи на бял кон в състезанието към кметския пост.

„Явно се ползва със сериозен политически гръб и ще се опита действително да бъде кандидат на БСП, като прескочи местното политическо ръководство. Областният лидер на БСП Станислав Павлов от Дупница е сериозна пречка за ветеринаря, тъй като именно той се очертава като фаворит на червените. Дангов обаче се присламчва към депутата Иван Ибришимов и го четка с комплименти по пресконференциите „много работа върши”, са коментарите на дупничани.

„Дангов обаче вече калкулира две загуби в изборите за кмет, едната съкрушителна от бизнесмена Атанас Янев, втората като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, с което съсипа предизборната кампания на БСП. В политиката много рядко се случват реабилитации. Един път щом си изхвърлен, връщането е трудно. Дангов губи избори в директен сблъсък чисто мажоритарно. Той обаче натрупа актив последно време в село Джерман благодарение на съпартиеца си Борислав Тасков от селото, който също се спряга за кандидат на БСП в изборите. Двамата възпрепятстваха изграждането на депо, за което община Дупница трябва да плати колосални глоби към ЕС. Сметището на Кольо Илиев не ги смущава, Илиев се спряга за техен спонсор в изборите. Може би затова сметището на Кольо Илиев е по- хубаво от европейското. Е, ако по този начин ще ни управляват, не, благодарим”, категорични са дупничани.

Потърсихме за коментар Първан Дангов: „Да, с Мая Манолова сме в прекрасни отношения. Запознал съм я с всички свои действия срещу местната управа. Депозирал съм сигнали и при президента Румен Радев. А молбата за възстановяване на членството ми в БСП е в кабинета на Станислав Павлов. Не съм член на БСП, но се надявам това да стане”, каза Дангов.

Едва ли Първан Дангов е проект на Мая Манолова и президента Румен Радев, тъй като двамата се водят за надпартийни. Упорито се говори обаче, че е твърде вероятно да се учреди нова партия или пък те да ударят рамо на проекта на Слави Трифонов за атака в предстоящите избори. Известно е, че с протекциите на Мая Манолова по времето на правителството на Пламен Орешарски Дангов беше назначен за директор на Областна дирекция по безопасност на храните. Тогава Манолова беше зам.-председател на Народното събрание. Така Първан Дангов и Манолова станаха близки, въпреки че преди време именно Дангов я нарече Сестра Галева.