Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаПод ръка с омбудсмана Мая Манолова Първан Дангов върви към кметския пост в...

Под ръка с омбудсмана Мая Манолова Първан Дангов върви към кметския пост в Дупница

Омбудсманът Мая Манолова дава крила на ветеринаря Първан Дангов за кметския пост в Дупница.

„Май имат общ проект. Питайте го да видите какво ще ви отговори”, пишат на редакционните имейли читатели на вестник „Вяра”.

Мая Манолова

Първан Дангов от един месец се развихри с пресконференции из Дупница и пъне мускули в изправяне на всевъзможни кривини. С изявите си Дангов даде заявка да се върне в кабинета на площад „Свобода” 1 и въоръжен с куп въпроси, се качи на бял кон в състезанието към кметския пост.

„Явно се ползва със сериозен политически гръб и ще се опита действително да бъде кандидат на БСП, като прескочи местното политическо ръководство. Областният лидер на БСП Станислав Павлов от Дупница е сериозна пречка за ветеринаря, тъй като именно той се очертава като фаворит на червените. Дангов обаче се присламчва към депутата Иван Ибришимов и го четка с комплименти по пресконференциите „много работа върши”, са коментарите на дупничани.

„Дангов обаче вече калкулира две загуби в изборите за кмет, едната съкрушителна от бизнесмена Атанас Янев, втората като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, с което съсипа предизборната кампания на БСП. В политиката много рядко се случват реабилитации. Един път щом си изхвърлен, връщането е трудно. Дангов губи избори в директен сблъсък чисто мажоритарно. Той обаче натрупа актив последно време в село Джерман благодарение на съпартиеца си Борислав Тасков от селото, който също се спряга за кандидат на БСП в изборите. Двамата възпрепятстваха изграждането на депо, за което община Дупница трябва да плати колосални глоби към ЕС. Сметището на Кольо Илиев не ги смущава, Илиев се спряга за техен спонсор в изборите. Може би затова сметището на Кольо Илиев е по- хубаво от европейското. Е, ако по този начин ще ни управляват, не, благодарим”, категорични са дупничани.

Потърсихме за коментар Първан Дангов: „Да, с Мая Манолова сме в прекрасни отношения. Запознал съм я с всички свои действия срещу местната управа. Депозирал съм сигнали и при президента Румен Радев. А молбата за възстановяване на членството ми в БСП е в кабинета на Станислав Павлов. Не съм член на БСП, но се надявам това да стане”, каза Дангов.

Едва ли Първан Дангов е проект на Мая Манолова и президента Румен Радев, тъй като двамата се водят за надпартийни. Упорито се говори обаче, че е твърде вероятно да се учреди нова партия или пък те да ударят рамо на проекта на Слави Трифонов за атака в предстоящите избори. Известно е, че с протекциите на Мая Манолова по времето на правителството на Пламен Орешарски Дангов беше назначен за директор на Областна дирекция по безопасност на храните. Тогава Манолова беше зам.-председател на Народното събрание. Така Първан Дангов и Манолова станаха близки, въпреки че преди време именно Дангов я нарече Сестра Галева.

RELATED ARTICLES

7 COMMENTS

  1. И омбудс и Дангов са една стока и двамата търчат от медия на медия да показват колко са загрижени за хората и колко ги боли за тях!!!! ДА ама НЕ! Всички действия при тях са личен интерес- единия се опитва отново да става кмет, а другата се цели в президентският стол!!! А за хората хич не им пука!!!

  2. Да да точно така е и двамата преследват лични интереси. На Данго му кусахме попарата като кмет, а на “спасителката на народа” действията са и толкова прозрачни че и на малко дете му е ясно колко и пука за хората! Е ама народа не е толкова прост !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Първан е безобидно пиянде, напълно безопасен е и обект на подигравки!

  4. Да търчат един срещу друг с кметския пост пак ще се разминат.

  5. Мъжът на Мая Манолова Ангел Найденов върви винаги по средата на улицата, защото рогата му така са пораснали, че ако върви по тротоара, се закачат в клоните на дърветата и трябва да идват пожарната и Бойко Борисов да му ги откачат.

Comments are closed.

Most Popular