Saturday, July 27, 2024
HomeСпортПолитехника спечели важна победа над Микс

Политехника спечели важна победа над Микс

Политехника Дупница победи тима на Микс с 94:78 в интересен двубой от първенството на Българска баскетболна лига, А група Запад. Дупничани се реваншираха за поражението с 3 точки от същия противник през есента. Сега над всички на игрището бе Омар Ел-Аюби с 24 точки, 8 борби и 2 асистенции. Много силно се представи и Асен Попов, който завърши с дабъл-дабъл – 14 точки и 11 борби. Общо петима играчи на „лилавите“ приключиха с двуцифрен брой точки на сметката си, което бе и решаващо за победата. За отбора на Микс Драгомир Павлов отбеляза 17 точки и хвана 6 борби. Александър Витанов пък завърши с 13 точки, 5 борби и 4 асистенции.

През изминалата седмица Б-отборът на Политехника загуби с 61:91 от Спортни таланти в среща от ББЛ, Б група Запад. След равностойни първи 20 минути развръзката дойде в третата четвърт. Всички баскетболисти от състава на Спортни таланти отбелязаха за победата, а най-полезен бе капитанът Димитър Търпанов с дабъл-дабъл от 21 точки и 13 борби. Добави и 6 асистенции. Георги Чакъров и Владимир Петров завършиха съответно с 18 и 16 пункта. Кристиян Георгиев бе над всички за Политехника Б с 10 точки, 6 борби и 5 асистенции. Орлин Атанасов добави 7 точки, 3 борби и 2 асистенции. В класирането на ББЛ, Б група Запад, тимът на Политехника е 6-и с 10 победи и 6 загуби.

Политехника В изигра два мача за два дни в първенството на ББЛ, В група Запад, тази седмица. Първо „лилавата лавина“ мина през Титан Пропъртис В с 10 точки разлика – 84:74 в „Овергаз Арена“. Иван Соколов наниза впечатляващите 30 точки, добави 4 асистенции и 3 борби. От пейката Симеон Симеонов се отчете с 16 точки и 2 борби. За Титан най-силно се представи Кристиян Луканов, завършвайки със 17 точки и 9 борби. Пламен Ангелов се отчете с 23 точки, 3 борби и 2 асистенции.

След това Политехника В инкасира загуба с 46:53 от Септември в нервен мач в Спортната зала в Дупница. Гостите взеха лека преднина още в началото, която задържаха до край, макар опитите на дупничани да стопят разликата. Най-полезен за Септември бе Костадин Методиев. Той влезе от пейката и записа 13 точки и 8 борби. Николай Деведжиев добави 14 точки, 4 борби и 4 асистенции. За Политехника В отново най-резултатен бе Иван Соколов, реализирайки 16 точки. Кирил Павлов завърши с 8 точки и 9 борби. В класирането на В група Запад Политехника е на седмо място с 3 победи и 13 загуби.

В женското първенство на ББЛ Политехника измъкна победа над Феманоза с 54:48, а с успеха отново се изкачи на първото място в класирането. Капитанът Мария Делчева се отчете за победата с 18 точки, 5 борби, 5 асистенции и 3 откраднати топки. Деляна Кадиева приключи с 11 точки, 6 борби, 5 асистенции и 4 откраднати топки. За отбора на Феманоза силно игра Инна Рашова, която вкара 13 точки и хвана цели 19 борби. Зорница Найденова добави 15 точки и 6 борби. Политехника Ж е водач в подреждането с 8 победи и само една загуба.

Ветераните на Политехника Дупница пък постигнаха престижна победа с 60:57 над Миньор 2015 в първенството на ББЛ+. Равностойният мач в зала „Триадица“ бе решен от представянето на дупничанина Михаил Димитров, който завърши с дабъл-дабъл от 15 точки и 16 борби. Димитров добави и 6 асистенции на сметката си, за да оформи впечатляващ коефициент 31. С 11 точки от пейката допринесе Трайче Нушев. За перничани най-добре се представи Николай Горанов – 19 точки и 10 борби. Деян Ангелов също завърши с дабъл-дабъл, вкарвайки 12 точки от пейката и хващайки 10 борби.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular