Saturday, July 27, 2024
HomeРегионПерникПолитическите партии в Перник постигнаха съгласие за състава на РИК

Политическите партии в Перник постигнаха съгласие за състава на РИК

 

20-07-90-%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d1%80%d0%b8%d0%ba
Заседание при областния управител за състава на РИК

Областният управител д-р Александър Александров проведе консултация с представители на политическите партии и коалиции за определяне състава на пернишката Районна избирателна комисия, която ще работи за провеждане на изборите за 44-то народно събрание.

Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК – Перник ще бъде от 13 членове. Разпределението им по квоти е съответно – четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от Коалиция „БСП лява България” и ПП ДПС и по един представител от КП „Реформаторски блок”, КП „Патриотичен фронт”, КП „България без цензура”, ПП АБВ и ПП «Атака».

Политическите сили постигнаха съгласие за председател, за заместник-председатели и секретар в Районна избирателна комисия в област Перник. Председателското място ще се заема от представител на ПП ГЕРБ, заместник-председатели – ПК „БСП лява България” и КП „Реформаторски блок”, а секретарят на комисията ще бъде от ПП ДПС. Всеки един от избраните членове има необходимата квалификация и опит в провеждането на избори.

Протоколът от консултацията и предложението на областния управител д-р Александър Александров за определяне състава на РИК ще бъдат предоставени на Централната избирателна комисия, която ще се произнесе с решение до 3 февуари т.г.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular