Политически отзвук от Пиринско: Азбукарят Владимир Елезов от Благоевград: Служебният кабинет е невзрачен, но има хляб в него

 

 Местните хора в Гоце Делчев: Проф. Илко Семерджиев е професионалист, доволни сме, че стана министър на здравеопазването

17-03-90-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b7%d0%be%d0%b2-jpeg
Владимир Елезов
17-03-90-%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%ba%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d1%85%d0%be%d0%b2
Митко Захов

Новото правителство е изключително невзрачно. Това коментира лидерът на АБВ в Благоевград Владимир Елезов по повод наредения от новия президент Румен Радев служебен кабинет. Според него членовете на новия кабинет са непопулярни хора, но ако впрегнат усилията си, могат и да допринесат за положителен резултат. „В крайна сметка те ще заемат ръководните постове само месец и половина. Това е твърде малко време да се докажат като истински професионалисти. Надявам са на честни избори напролет”, каза пред „Вяра” Владимир Елезов. Бившият депутат от ГЕРБ в Петрич Митко Захов пък обясни, че не се е запознал подробно с новия кабинет.

17-03-90-%d1%80%d0%b0%d1%88%d0%ba%d0%be-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%b2-jpeg
Рашко Младенов

„Познавам ги като имена, но нямам преки впечатления от тях. Все пак отдавна се дистанцирах от политиката, залагам и занапред на собствен бизнес”, заключи той. В същото време от театралните среди в Благоевград негодуват, че министър на културата става бившият им шеф Рашко Младенов. Единствено задоволство от назначението изрази сегашният директор на ДТ „Никола Вапцаров” Петър Кьосев. „Рашко Младенов е добър мениджър и ще се справи, макар и за кратко, добре с проблемите в сектора, тъй като ги познава отблизо. Той беше и моят фаворит за поста, харесвам представянето му във всички постановки, дори взех участие в една от тях”, заключи той. Местните хора в Гоце Делчев пък се радват, че съгражданинът им проф. Илко Семерджиев застава начело на здравеопазването. „Той е изключителен професионалист. Това не е първият му ръководен пост и ще се справи добре, тъй като е участвал и в други правителства и е запознат с проблемите в здравеопазването отблизо”, коментират хората. Те се надяват, макар и за кратко, новото правителство да има успех.