Полицаи и горски от Самоков закопчаха 5 коли, натоварени с 5,8 куб. дървесина без документи, шофьорите са арестувани, двама карали без книжки

 

 01-06-515

Три товарни и два леки автомобила заедно с натоварените 5,8 куб. иглолистна дървесина от бял бор, немаркирана с контролна горска марка и непридружена с превозен билет, бяха арестувани от полицията в Самоков. За срок до 24 часа са задържани и шофьорите на колите. Срещу двама от тях са образувани и бързи производства, след като е установено, че шофират без да притежават свидетелство за управление на МПС в едногодишния срок от наказването им по административен ред за същото деяние – престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК.

Полицаите попаднали на находката по време на съвместна операция между служители на РУ – Самоков с представители на регионалната дирекция по горите. Колите били спипани на пътя Самоков – София.

Служителите на РДГ са съставили констативни протоколи и актове за установено административно нарушение по Закона за горите. В РУ – Самоков са образувани преписки по случаите. В този район отпреди един месец е започнато масово изсичане на гори заради върхов корояд. Задържаните лица са от малцинствата, които са наети на работа към частни фирми.