Saturday, June 22, 2024
HomeРегионПерникПолицаи с награди след спасяването на 4-годишно дете в Радомир

Полицаи с награди след спасяването на 4-годишно дете в Радомир

Калин Стоянов отличи кмет и граждани, с подарък от министъра си тръгна и малкият Юлиян

„Благодарение вашата бърза и професионална реакция, 4-годишният Юлиан отново е със семейството си. Действахте незабавно и организирано и в изключително кратки срокове успяхте да откриете в гористата местност детето, живо и здраво. Бяхте първите, които видяхте надеждата в очите му. Вие сте пример за българските мъже и жени, обществото има нужда като хора от Вас“.

С тези думи вътрешният министър Калин Стоянов се обърна към четиримата полицаи от РУ-Радомир, участвали в издирването на детето.


На церемония в Министерството на вътрешните работи той награди инспектор Ивета Милошова  в група „Охранителна полиция“, мл. експерт Димитър Илиев, мл. експерт Кирил Кирилов и мл. експерт Бойко Боянов, и тримата служители в група „Криминална полиция“ към РУ-Радомир, с огнестрелно оръжие.

Наградата е за професионално изпълнение на оперативните действия, проведени по издирването и установяването на четири-годишното дете.

За оказано съдействие и помощ на МВР е награден с Почетен медал на МВР кметът на Радомир Кирил Стоев, служители на Горското стопанство – Радомир, доброволци  и граждани – за проявената съпричастност и участие в спасителната акция.
За създадената организация и постигнати високи резултати при проведените оперативни-издирвателни действия за установяването на момчето с парична награда бяха отличени началникът на РУ –Радомир гл. инспектор Павел Джалев и служители от районното управление. С “Почетен знак – III степен” на МВР е отличен директорът на ОДМВР –Перник старши комисар Милчо Милчев.

От името на наградените старши комисар Милчов благодари на ръководството на МВР за забелязаните усилия на колегите му. По думите му действията на областната дирекция са пример за повишено гражданско доверие към МВР. Той категорично заяви, че областната дирекция ще продължи да работи за надграждане на това доверие  и опазване на сигурността на хората.


Подарък от министър Калин Стоянов получи и малкият Юлиян.
На церемонията присъстваха  заместник – министрите на вътрешните работи Христо Стефанов, Ивелина Дундакова, Кирил Ценкин, главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев, зам.-главният секретар Димитър Калганджиев,  служители на ОДМВР – Перник, гости.

Припомняме, че близо три часа продължи операцията по издирването на 4-годишното дете, изчезнало  на 24 януари в гориста местност близо до хижа „Орлите“ над град Радомир. След получения сигнал около 15 часа незабавно бяха сформирани групи за издирване, в които се включиха полицаи, пожарникари, служители на „Гранична полиция“ и местни доброволци. Те бяха оборудвани с термокамери, за огледа на района бяха използвани и два дрона. Момченцето бе открито в добро здравословно състояние и транспортирано до болнично заведение, придружено от родителите си.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular