сряда, февруари 21, 2024
Home Регион Петрич Полицай №1 на Петрич „поряза” баба заради дезодорант за 1.90 лв.

Полицай №1 на Петрич „поряза” баба заради дезодорант за 1.90 лв.

1467625762-dsc-9840jpg
Възрастна жена от Петрич открадна от щандовете на голям магазин дезодорант за 1.90 лв. и я глобиха 100 лв. с акт, издаден от шефа на петричката полиция С. Арабаджиев. Наказателното постановление, съставено на база акта по Указа за дребното хулиганство, е съобразено с минимума, който се прилага в такива случаи, пише “Блиц”.

70-годишната С. Личева била хваната в кражба от служители на охранителната фирма. След обстойно преглеждане на видеозаписа ясно личало как тя се доближава до щанда с дезодоранти и слага един от тях в чантата си. Записът показва и разправията й в сградата на магазина с охранителите, докато се опитвали да я задържат.

Личева била изведена на място, далеч от любопитните погледи, и била обискирана. Откраднатият дезодорант бил установен в чантата й на дъното. 70-годишната жена обаче обжалва акта от 100 лв. в Петричкия районен съд. В жалбата си тя твърди, че не е присвоила умишлено дезодоранта. „Не съм го скрила умишлено в чантата си. Просто той е останал там, докато съм го разглеждала“, са думите, написани собственоръчно от нея.

Предстои съдът да се произнесе по куриозния случай с решение до един месец от внасянето му за разглеждане, каза петрички магистрат.

Подробности в печатното издание.

error: Хубав ден :)