Saturday, July 27, 2024
HomeРегионПерникПолицията в Перник с мерки за абитуриентските балове

Полицията в Перник с мерки за абитуриентските балове

Полицията в Перник предприе мерки за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите абитуриентски балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май в областта. Мерките са координирани с Регионалното управление на образованието, с ръководствата на училищата, общините и охранителните фирми, ангажирани с охрана на обекти.

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на училищата и край хотелите и заведенията, където ще празнуват абитуриентите. “Проведени са срещи, свързани с пропускателния режим в заведенията, начина на охрана и легитимността на лицата, извършващи охранителна дейност. Обърнато е особено внимание върху Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Допълнително проверено е състоянието на пожарната и аварийна безопасност на обектите. Със зрелостниците са провеждани превантивни беседи, свързани с безопасността на движението по пътищата”, каза регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

Органите на реда ще санкционират празнуващите, качили се да шофират под въздействието на алкохол и наркотици. “Контролът на движението по пътищата ще бъде постоянен, извършените нарушения ще се заснемат и след това ще се взема отношение. Показването през прозореца също ще се санкционира, като глобата за това е в размер на 50 лева. Напомняме, че отговорността за недопускане на пътни инциденти, нарушения и престъпления по време на абитуриентските балове е на родителите, абитуриентите, водачите на автомобили с абитуриенти, учителите и организаторите на празничните прояви, които пряко или косвено са ангажирани в тържествата”, допълни Алексов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular