Полицията засилва присъствието си заради планинско изкачване „Осогово 2018“, затваря улици в Кюстендил на 25 и 26 август

На 25 и 26 август Кюстендил ще бъде домакин на автомобилното състезание, припомниха от полицията в областния град. За да не се допуснат инциденти и нарушения на обществения ред, ОДМВР-Кюстендил ще осигури засилено полицейско присъствие в района на провеждане на състезанието, ще бъде въведена и временна организация на движението – от 8,00 до 12,00 ч на 25 август ще бъде затворен участъкът от кръстовището на ул. „Гороцветна“ и „Демокрация“ до площад „Велбъжд“, като ще бъдат допускани само автомобили, участващи в състезанието; след откриването на състезанието участниците ще бъдат съпроводени по маршрута до с. Богослов. Трасето от с. Богослов до местността Студен кладенец ще бъде затворено за движение на други МПС от 13,30 до 18,00 ч.

На 26 август ще бъде затворен пътят от с. Богослов до местността Студен кладенец от 10,30 до 15,00 ч., като в района на старта няма да бъдат допускани зрители.

Награждаването ще бъде в с. Богослов, по предварителни данни на организаторите около 14,30 ч.

Призоваваме зрителите на състезанието да изпълняват разпорежданията на служителите на МВР и организаторите за избиране на безопасни места за наблюдаване на спортната проява, се казва в прессъобщение на ОДМВР-Кюстендил.