Полицията и общината в Кюстендил с общи действия за безопасност по време на празниците

Засилен контрол на питейните заведения по празниците в Кюстендилско и ограничаване на възможностите за възникване на инциденти от безстопанствени коне бяха след темите, които обсъдиха на среща директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. комисар Св. Григоров и новоизбраният кмет на областния град инж. Огнян Атанасов. На нея бяха разгледани въпроси за актуалната обстановка на територията на общината, както и теми, по които партньорските усилия биха дали по-добри резултати както по отношение на пътната безопасност, така и по опазването на обществения ред, недопускане на инциденти и посегателства.

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в общината ще бъдат организирани множество тържества и празнични посещения в увеселителните заведения, което налага да бъде засилен контролът по отношение на предлагането и консумацията на алкохолни напитки от непълнолетни лица. Участниците в работната среща се договориха при упражняването на контрол по отношение на опазването на обществения ред, търговската дейност, пътното движение да бъдат включвани и представители на други компетентни институции.

Кметът на Общината инж. Атанасов съобщи, че е предприел действия по монтирането на техническо съоръжение, което да препятства движението на безстопанствени животни към пътищата, което е предпоставка за възникване на множество произшествия в района на Кюстендил, както и назначавенето на полски пазач – надява се с това да се ограничи и унищожаването на чужда собственост/трайни и сезонни насаждения/ от безстопанствените животни.

По време на работната среща гостите заявиха готовност да подкрепят Националната кампания на МВР за подкрепа на децата на загиналите и пострадали служители на МВР.  Кампанията стартира преди 2 дена, а дарения могат да се правят чрез sms на тел. номер 1866.