Saturday, July 27, 2024
HomeСпортПореден изпъстрен с емоции футболен кръг предстои в Югозапада

Пореден изпъстрен с емоции футболен кръг предстои в Югозапада

Нови пет мача от шести кръг, втора фаза, група А, от първенството на ЮЗ Трета лига, ще се изиграят по терените на Югозападна България.

На стадион „Арена Симитли”

в град Симитли ще се срещнат отборите на местния Септември, заемащ 10-то място с 10 точки, и лидерът Марек с 34 точки.

В отбора на гостите няма да вземе участие наказаният с лишаване от участие в една официална среща нападател Веселин Любомиров за натрупани пет жълти картони. Старши треньорът на Марек Танчо Калпаков сподели, че им предстои пореден труден мач. „Наясно сме всички, че в Симитли се играе трудно, независимо, че те няма за какво да се борят. Противниковите отбори нас не ни интересуват, и трябва да продължим победния си път и да докажем, че ненапразно сме водачи в таблицата. За да спечелим новите три точки сме длъжни да продължим с духа, желанието и раздаването, както бе в досега изиграните срещи. Отново подканям нашия 12-и играч-феновете, които много уважаваме заради невероятната подкрепа, която ни оказват досега навсякъде, да направят същото и сега. По време на дерби мача срещу Вихрен в изминалата събота те бяха най-много и това ме прави оптимист, че техните редици се увеличават, а затова е необходимо от наша страна на ги радваме с качествена, разнообразна и естествено резултатна игра. Чакаме ги и в Симитли”, сподели Танчо Калпаков. Отборът на домакините в изминалия кръг направи добър мач и измъкна точка не от кой да е, а от Чавдар (Етрополе) като гост. Това повиши настроението на футболистите на Септември (Симитли) и техният старши треньор Стефан Гошев заяви, че ще излязат мобилизирани срещу временния водач в групата – Марек от град Дупница, търсейки положителна развръзка в този двубой.

Мачът ЦСКА ІІЧавдар (Етрополе) ще се играе в понеделник, 1 май,

по разпореждане на ЗС на БФС, от 15 часа на стадион „Българска армия”. Старши треньорът на армейците Стамен Белчев сподели следното: „Ще премерим сили с един от най-добрите отбори в групата – този на Чавдар (Етрополе). В изминалия кръг завършихме 2:2 в Ботевград срещу местния Балкан, а можеше и да победим. Надявам се футболистите, на които ще гласувам доверие, да дадат максимума от себе си и да се поздравим с победа, надявайки се пред голям брой червени фенове”. Отборът на гостите загубиха всякакви шансове за атакуване на първото място, изоставайки с 14 точки от лидера Марек. Независимо от всичко, се очаква да покажат добра игра, макари като гости на стадион „Българска армия”, и да спечелят нещо от този двубой.

На стадион „Осогово” в Кюстендил ще се срещнат едноименния тим и Балкан (Ботевград).

Старши треньорът на домакините няма да може да разчита на контузения Евгени Гроздин. „Има кой да го замести. Предстои ни мач срещу корав съперник – Балкан (Ботевград). Друга алтернатива пред нас,освен победа, няма. Длъжни сме да играем за честта на клуба и града и естествено при спечелване на трите точки да подобрим класирането си, защото в изминалия кръг претърпяхме загуба в Банско”, допълни старши треньорът на ФК Кюстендил Мартин Йорданов. Старши треньорът на Балкан (Ботевград) Иван Редовски сподели, че за мача в Кюстендил ще даде шанс на млади футболисти, както и на такива, играли по-малко до момента по различни причини. „Ще съхраним сили за полуфиналния мач за Купата на АФЛ, който ще играем на 3 май в град Дряново срещу Локомотив (Горна Оряховица)”, допълни Иван Редовски.

В Костинброд на ст. „Георги Бенковски” местният едноименен отбор ще се срещне с Банско Тийм.

Домакините са 7-ми с 14 точки, а гостите – 6-и със 17 точки. Двама от основните футболисти на Костинброд няма да бъдат на разположение на треньорския щаб-това са наказаните от ДК на ЗС на БФС с лишаване от участие в една официална среща за натрупани пет жълти картони Георги Тодоров и Георги Илиев. В изминалия кръг отборът на домакините спечели точка в регионалното дерби срещу Сливнишки герой(Сливница). „Ще търсим победа независимо от отсъствието на двамата основни футболисти. Знаем, че отбора на гостите е добър тим, воден от известния футболист и треньор Боби Галчев, който се намира във възход и разполага с добри футболисти, но ще направим всичко възможно да се доберем до спечелването на трите точки”, сподели капитанът на ОФК Костинброд Димитър Мавродиев.

В отбора на Банско Тийм травма мъчи централния нападател Боби Хазуров, който не игра в изминалия мач, не тренира през седмицата и няма да попадне за гостуването в Костинброд. Все още капитанът Костадин Слаев се възстановява от операция на глезена. Изтече наказанието на Тодор Паланков и той ще бъде на линия за съботния двубой.В изминалия кръг „козлите” изнесоха много силен мач срещу ФК Кюстендил и съвсем заслужено се поздравиха с победа с 2:0. „Ще продължаваме да даваме шанс на младите таланти от школата, които черпейки от опита на Георги Фикиин, Йордан Лечов и Тодор Паланков, се очаква да дадат всичко от себе си и да се върнат с успех от Костинброд”, споделиха от треньорския щаб на Банско Тийм.

На градския стадион в Сандански местният Вихрен, заемащ 2-ро място с 24 точки във временното класиране, и Сливнишки герой (Сливница),

който е на 5-то място с 18 точки. В отбора на гостите няма да играе наказания  с лишаване от участие в една официална среща за натрупани пет жълти картони Росен Виденов. В изминалия кръг отборът на домакините претърпя загуба в дерби мача срещу Марек на стадион „Бончук” с 0:1, а тимът на гостите завърши наравно 1:1 срещу гостуващия в Сливница ОФК Костинброд. На  база показаната игра напоследък в срещите от втората фаза на първенството се очаква отборът на Вихрен(Сандански) да изнесе добър мач и да зарадва привържениците си с победа срещу Героя от град Сливница. Гостуващият тим под ръководството на новия си наставник Румен Стоянов изнесе много добри игри и се очаква това да се случи и в Сандански при гостуването на местния Вихрен.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular