Поръсиха за здраве Апостолов и екипа му за новия шести мандат

Вилимир Александров отново оглави Общинския съвет в Симитли

Кметът на Община Симитли за шести мандат – Апостол Апостолов, кметове на кметства и 17 общински съветници положиха клетва на първото тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет – Симитли, което се проведе в НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“.

Тържественото заседание бе открито от областния управител –Мария Димова, която поздрави кмета на община Симитли Апостол Апостолов и всички избрани общински съветници и кметове на кметства.

Величка Ушатова, председател на ОИК – Симитли, обяви резултатите от Местни избори 2023, а Апостолов, както и новоизбраните общински съветници и кметове на кметства се заклеха да работят за благоденствието и интересите на жителите на община Симитли.

Тържествената сесия бе водена от най – възрастния общински съветник – Юлия Янчева.

Най-важната точка от дневния ред на първото заседание бе избор на председател на Общински съвет – Симитли. С тайно гласуване, общинските съветници на местния парламент в Симитли си избраха най-младия председател на общински съвет в България. С подкрепата на 14 общински съветника, за председател на Общински съвет – Симитли бе избран отново Вилимир Маринов Александров, който благодари за оказаното доверие и обеща да работи усилено, за да го оправдае.

Последваха няколко изказвания на общински съветници и граждани, след което новоизбраният председател закри първото заседание.

След тържествената сесия кметът Апостолов, новите общински съветници и кметовете по населени места бяха посрещнати в сградата на общинска администрация Симитли с питка и мед. Отец Спас и отслужи тържествен водосвет в кабинета на Апостолов и поръси всички присъстващи за здраве със светената вода.