Tuesday, May 28, 2024
HomeРегионДупницаПП КОД – Дупница поиска незабавна оставка на кмета Първан Дангов в...

ПП КОД – Дупница поиска незабавна оставка на кмета Първан Дангов в декларация

ПП КОД – Дупница настоява за незабавна оставка на кмета Първан Дангов.В политическа декларация, ръководството на партията осъжда действията на градоначалника, свързани с изсичането на дърветата в центъра на града и наложения модел на управление в община Дупница. От партията на д-р Петър Москов определят случилото се в неделния ден като  „недопустимо самоуправство и злоупотреба с власт”.

От ръководството на Консервативното обединение в Дупница се обявиха още срещу безпрецедентното потъпкване на правомощията на Общинския съвет от страна на Първан Дангов, явната некомпетентност при изпълняване на служебните му задължения и опитите за брутален реваншизъм.

От декларацията става ясно, че в офиса на партията продължава постъпването на сигнали за гаври с общински служители, заплахи за уволнения, лична саморазправа и тотално незачитане както на трудовото законодателство, така и на личното достойнство на хората. Публикуваме пълният текст на декларацията без редакторска намеса:

„Общинската структура на ПП КОД – Дупница заявява силното си възмущение и крайно несъгласие с ескалиращите и недопустими действия на кмета Първан Дангов. Бяхме търпеливи,  проявихме нормална толерантност и дадохме достатъчно време на новия кмет, за да докаже, че заслужава да управлява общината. За съжаление, безотговорното му поведение днес мина всякакви граници и единственото, което ни остава да предприемем, е да поискаме ОСТАВКАТА му.

Напълно наясно сме с формалните юридически механизми за отстраняване на избран кмет от поста му, но сме морално задължени, като граждани и политици да реагираме, особено след днешните му действия с отрязването на 13 дървета в идеалния център на Дупница.

Видяхме поредния пример за арогантно и безцеремонно поведение, което приемаме като провокация към гражданската ни и политическа съвест. Обясненията, че има нов ландшафтен проект за пространството на площада и пред Общината, намираме за закъснели и целящи да прикрият нелепото държание на кмета. Този т.нар. проект не е бил подложен на обществено обсъждане, гражданите и Общинският съвет не са били запознати с него и не им е била дадена възможност да изкажат мнението си. Премахването на здрави, дългогодишни и емблематични за града дървета, и то в почивен ден, без представяне на разрешителни за сеч и становище от еколог, приемаме единствено като самоуправство и злоупотреба с власт.

Свидетели сме на безпрецедентно потъпкване правомощията на Общинския съвет от страна на Първан Дангов, както и на опити за брутален реваншизъм. Сигналите към нас за гаври с общински служители продължават от встъпването му в длъжност до днес, включително за нахлуване нощем в кабинети, незачитане на личното пространство, заплахи за уволнения, лична саморазправа и тотално незачитане както на трудовото законодателство, така и на личното достойнство на хората, работещи в Общинска администрация.

Станахме очевидци на явна некомпетентност при изпълняване на служебните задължения на Първан Дангов, включващи липсата на представена управленска програма, структура на Общинска администрация, открито и демонстративно нарушаване решенията на Общинския съвет, касаещи първостепенни за гражданите проекти, като бъдещето на водния сектор и сондажа за минерална вода в село Бистрица. Оплакванията от забавени, в ущърб на гражданите, деловодни процедури са ежедневие, също и от хаотичните действия на кмета по отношение на транспортната схема, паркирането и градската инфраструктура.

Фрапиращо е и пълното отсъствие на диалог, както със законно избрани представители на местната власт, така и с гражданите.

Ние, от ПП КОД – Дупница, призоваваме Първан Дангов в качеството му на кмет на община Дупница, да поеме политическа отговорност за действията си и да подаде незабавно ОСТАВКА от заемания пост. Отказът да го направи, би бил поредното доказателство за пълно неразбиране на смисъла да оправдае гласуваното му от съгражданите ни доверие, погазване на демократичните, граждански и човешки ценности”, пише в политическата позиция на ПП КОД – Дупница.

Припомняме, че в неделния ден регионалният лидер на партията и председател на ОбС в Дупница Костадин Костадинов подаде сигнал в Районното управление за сечта в центъра на Дупница. Костадинов определи разпорежданията на градоначалника като „действия на неуравновесен  човек, който се има за цар” и подчерта, че ако политическите партии и обществото не реагира е въпрос на време да бъде сринат и центъра на Дупница.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular