Пребиха с палки Григор Здравков от Легия ”Антимафия”, той заяви: Искат да скоча срещу правителството и главния секретар на МВР. Няма да стане!

Григор Здравков е пребит от няколко души

Трима мъже нападнаха с палки и пребиха един от учредителите на гражданското сдружение Легия “Антимафия” Григор Здравков. Побоят е станал близо до дома на Здравков в София.

Пред Дир.бг Григор Здравков, който е бивш митнически служител, обясни, че знае защо е бил нападнат. По думите му, побоят е поръчков, като е трябвало да бъде изпълнен преди назначението на новия шеф на Агенция “Митници.

Вчера правителството назначи на поста бившия главен секретар на МВР Георги Костов.

“Вечерта се прибирах около 22.15 ч. след среща с колеги от Легията. Трима човека с палки тихомълком ме нападнаха. Загубих съзнание. Знаем откъде идва, знаем какъв ефект се очаква – да скоча срещу правителството и главния секретар на МВР. Няма да стане това. Знаем и кой стои зад поръчката. Това са кръгове, които са свързани с наркотрафика и с контрабандни канали в митниците”, разказа пък пред БНР Григор Здравков.

Полицията разследва случая.

Гражданското сдружение Българска легия „Антимафия“ е създадено с цел да противодейства на корупцията и корупционните практики в държавните институции.