Председателят на Дружеството на психолозите в България д-р Пламен Димитров: ЮЗУ подготвя едни от най-добрите специалисти по психология

 

dav

Югозападният университет „Неофит Рилски“ в Благоевград дава много на българската психология, заяви председателят на Дружеството на психолозите в България д-р Пламен Димитров

„В ЮЗУ „Неофит Рилски“ се подготвят висококвалифицирани специалисти в областта на криминалната психология, на юридическата психология и на училищната психология, където другаде рядко могат да се намерят“, каза д-р Пламен Димитров по време на среща дискусия, която се проведе в ЮЗУ.

dav

Десетки студенти и преподаватели се събраха, за да обсъдят темата „Професията „Психолог“ в България, Европейски съюз – научни, академични и професионални предизвикателства и стандарти“. Д-р Димитров определи психологията като пространство, което покрива България в най-чувствителната й точка – емоционалното здраве на хората, тяхната работоспособност, качеството им на живот. Според него професията „Психолог“ е високоотговорна и може да бъде сравнявана само с професията на лекарите и юристите.
Председателят на Дружеството на психолозите в България призова студентите да бъдат по-активни и да подготвят изследвания, които да бъдат публикувани в Българското списание по психология, издавано от дружеството. Д-р Пламен Димитров напомни на студентите, че от 2017 година могат да станат асоциирани членове на дружеството, като е необходимо да представят само копие от студентската си книжка, с която да докажат, че са студенти. Инициатори на срещата са Студентският съвет към ЮЗУ „Неофит Рилски“, Катедрата по психология и Дружеството на психолозите в България.