Sunday, June 23, 2024
HomeРегионРазлогПредставители на община Разлог гостуваха в Македония по съвместен проект – над...

Представители на община Разлог гостуваха в Македония по съвместен проект – над 300 ученици знаят повече за слънчевата енергия

Представители на община Разлог бяха посрещнати от кмета на община Гьорче Петров Александър Наумоски за съвместното провеждане на четвърта работна среща по проект „Изпълнение на образователни методи – „Направи и научи” при обучението за оползотворяване на слънчевата енергия в основните училища”, финансиран по програма „Еразъм+” на Европейския съюз.

Община Разлог, община Гьорче Петров, ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Баня и ОУ „Мирче Ацев” работят в партньорство по проекта от ноември 2016 г. Основната цел на проекта е чрез практическо обучение учениците от основните училища да научат повече за възобновяемите енергийни източници, използването и популяризиране на слънчевата енергия, както и за самото производство на енергия. Над 300 ученици са повишили знанията си за възобновяемите енергийни източници след включването им в дейностите по проекта.

Представителите на двете партньорски общини одобриха  финалната версия на Стратегията за партньорство, която предстои да бъде подписана на тържествена церемония. Учители от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – с. Баня, община Разлог (България) и ОУ „Мирче Ацев” (Македония), както и експерти от неправителствения сектор анализираха резултатите от проучванията сред учениците относно изпълнението на дейностите, заложени в проекта. Награди получиха най-добрите ученически екипи за своите презентации, посветени на възобновяемите източници. Проектът „Направи и научи” има за цел да насърчава използването на нови подходи за обучение и работа като една чудесна възможност за по-ефективно образование и създаване на дълготрайно партньорство.

RELATED ARTICLES

Most Popular