Предупредителни табели монтираха около Самоков

На 16 август отец Михаил Колев ще отслужи молебен за закрила на всички пътуващи

Предупредителни табели бяха монтирани около Самоков. Те призовават шофьорите да намалят скоростта в границите на града и да шофират внимателно по междуградските пътища.

Инициативата е на Община Самоков и се реализира съвместна с Районното управление. Продиктувана е от станалите през последната година пътнотранспортни произшествия с фатален край.

Една от табелите е поставена на входа на Самоков откъм Боровец. Предвид близостта на Туристическата градина, призивът цели да провокират водачите да повишат вниманието си. Веднага, след камерата за измерване на скоростта на улица „Македония” стои призива да се пазят хората на пътя. По този начин влизайки в града, водачите да намаляват скоростта и да се съобразят с пешеходците. Другите две табели са монтирани на кръстовищата на обходния път с пътя за Дупница и пътя за София. Те са адресирани към тези, които напускат града да внимават за скоростта и да пазят себе си и останалите участници в движението.

Като част от инициативата, на 16 август ахиерейският наместник отец Михаил Колев щеотслужи молебен за закрила на всички пътуващи, съобщиха от общинската администрация в Самоков.