Прекратиха мандата на всички членове на КЗП

Прекратени са мандатите на всички членове на Комисията за защита на потребителите. Това съобщават от самата Комисия в разпространено изявление по темата.

Служебното правителство на президента Румен Радев извърши поредното безпрецедентно нарушение на законодателството, като без никакви законови причини прекрати мандата на всички членове на Комисията за защита на потребителите. Това се казва в изявлението на КЗП. Смяната от служебно правителство на законно избран от редовен кабинет с петгодишен мандат орган е безпрецедентен акт в европейската практика. Това е груба намеса в независимостта на контролните органи. Още повече, че през последната годинакомисията показа конкретни резултати в дейността си за защита на потребителитекато се превърна в една от най-видимите институции в държавата, добавят от Комисията.
За пореден път правителството, начело с Гълъб Донев, взема решение, което надхвърля правомощията на служебен кабинет съгласно Конституцията. Ще търсим правата си по съдебен път и ще сезираме европейските институции, заявяват още от КЗП./ БГНЕС