Препитват бившия шеф на РЗИ – Кюстендил и Благоевград Михаил Кметски за шеф на общинската болница в Дупница

Соченият като фаворит за поста д-р Йордан Никулчин бие отбой, отдъхва на морето

Бившият шеф на РЗИ – Кюстендил и Благоевград Михаил Кметски надскача соченият като фаворит за поста директор на общинската болница в Дупница д-р Йордан Никулчин.

Днес стана ясно, че Кметски е вторият кандидат за поста, подал документи в общината за явяване на конкурса, насрочен за 14 септември. Утре е крайният срок за заявки за конкурса.

Д-р Йордан Никулчин

Както писахме, преди месец документи подаде и временно изпълняващият длъжността управител д-р Йордан Никулчин. Той е зам.- директор на лечебното заведение по медицинската част. В момента Никулчин е в отпуск и отдъхва на Черноморието. Това даде основание за коментари, че Никулчин все пак няма да се яви на конкурса. Любопитна подробност е фактът, че той беше общински съветник в ОбС Дупница от гражданската квота на ГЕРБ, но напусна, за да заеме поста зам.- шеф на болницата. Преди около месец докторът записа бърз курс за образователна квалификационна степен магистър по здравен мениджмънт.

Михаил Кметски от своя страна над 20 години беше шеф на РЗИ, бившето ХЕИ. Кметски се ползва с доверието на голяма част от общинските съветници, а също и на жителите на общината и областта. Той е инспектирал всички здравни заведения, хранителни магазини, ресторанти… на територията на две области- Кюстендил и Дупница.

Най- малко три конкурса за шеф на общинската болница се  провалиха заради слаби оценки на кандидатите, а последният, който беше одобрен от комисията, не получи одобрението на Общинския съвет.

В изпитната комисия влизат общинският съветник д-р Пламен Соколов, лидерът на СДС Георги Георгиев, лидерът на БСП Станислав Павлов.